Magično črnilo

Da bi bil urok čim bolj učinkovit in narejen po stari tradiciji, je dobro slediti sistemom, ki so jih uporabljali čarovniki dolgo dolgo let nazaj.

Veliko urokov, ki jih delate ali pa jih boste še delali, od vas zahteva, da nekaj nekam napišete. Največkrat za to uporabite kemični svinčnik, navaden svinčnik ali nalivno pero. V starih časih so v te namene uporabljali doma narejena črnila in gosja peresa. Črnila so bila namensko narejena. Različne vrste črnil za različne tipe urokov.

Dandanes so v zahodnem svetu v uporabi črnila, ki so poimenovana po raznoraznih živalih, naprimer zmajeva kri, metuljeva kri in podobno. Taka črnila lahko nabavite v raznih navadnih ali spletnih trgovinah z okultnimi izdelki. Težava nastane, ker so to ponavadi čisto navadna črnila v majhnih stekleničkah, na katere prilepijo nalepke z imeni, ki sem jih prej napisala.

Če želite narediti pravo magično črnilo, potem berite naprej.

Za pravo magično črnilo potrebujete:

  • par kapljic lastne krvi (ponavadi iz prsta)
  • emulgator “gum arabica”, ki ga prodajajo v trgovinah z materialom za umetnike
  • alkohol
  • izbrano eterično olje (odvisno od vrste uroka)

Lastna kri je eden nepogrešljivih elementov v vsakem magičnem črnilu. V starih časih se je uporabljala živalska kri, v modernih časih pa je postalo vse jasneje, da je čarovnikova kri, oziroma kri osebe, ki urok pripravlja, najboljše zagotovilo za kvalitetno narejen urok. Lahko bi temu rekli, da čarovnik s svojo krvjo stoji za tem, kar je naredil.

Emulgator služi drsnosti črnila in omogoča, da se par kapljic krvi pri pisavi enakomerno porazdeli.

Eterično olje ponavadi dodate na koncu in služi usmerjanju magičnega črnila v smer posameznega tipa uroka.

Svetujem vam, da ne izdelujete črnila na zalogo ampak si naredite vedno svežega.