Enostaven urok za srečo doma

By | 21. 9. 2010

Mnogi iščejo uroke za boljši posel, ljubezen, igre na srečo ali kaj podobnega.

A le malo ljudi se zaveda, da je prvi pogoj za srečo v življenju in izpolnitev želja sreča in mir v domačem okolju, v bivališču, v “bazi” vsakega posameznika posebej. Zakaj? Ker je dom ponavadi tisti kraj, kamor se vračate iz službe, kjer se lahko sezujete, preoblečete in iz sebe sperete, snamete masko, ki jo nosite čez dan v službi, pred taščo, pred znanci in pred norim svetom, ki brzi neznano kam.

Osnovno zelišče, ki deluje kot zaščita, je bazilika. Bazilika stimulira mir, harmonijo in sodelovanje med vsemi, ki živijo v isti hiši.

Če imate možnost, posadite baziliko v vrt, najraje na več koncev vrta, okoli hiše in, če se le da, postavite baziliko pred vhod v hišo v dva lonca. Enega postavite na levo stran vhoda, drugega na desno stran vhoda.

Če živite v bloku, če nimate vrta ali zaradi kateregakoli drugega razloga ne morete postaviti sveže bazilike pred vhodna vrata ali pa bazilike ne morete posaditi v vrtu, potem postavite lončke sveže bazilike znotraj stanovanja, v kuhinjo ali na balkon.

Paziti morate, da je bazilika sveža. Takoj, ko se začnejo listi sušiti, jo zamenjajte s svežo.

Priporočeno oziroma skorajda obvezno je, da svežo baziliko uporabljate tudi za pripravljanje obrokov hrane. Ker je bazilika ena izmed najuporabnejših začimb, to za vas ne bi smel biti večji problem.

Naj povem, da bazilika znana po temu, da v hišo privlači ljubezen in denar, zato je to še en razlog več, da si nabavite svežo baziliko in jo postavite na kuhinjski pult.