Razvoj Magije

By | 13. 2. 2010

Magija, dobra in slaba, obstaja že od pričetka človeške dobe. Že takrat, v pradavnih časih, so ljudje iskali nekaj, kar bi jim pomagalo pri prebijanju skozi življenje. Vedeti morate, da človek ni bil vedno na vrhu prehranjevalne verige, obenem pa ni imel medicinskih sredstev, s katerimi bi si lahko vsak trenutek pomagal. Predstavljajte si ljudi, ki so živeli nekaj tisoč let in še mnogo dlje pred Kristusom. Kako so se počutili, ko si niso znali razlagati naravnih katastrof, pojavov na nebu in podobnem? Počutili so se nezaščiteno in nemočno. Zato so pričeli z iskanjem rešitev, kajti varnost je bila takrat, kot je tudi dandanes, najvažnejša dobrina, ki jo vsi zasledujemo.

Zaenkrat bi pustila ob strani teorije o nezemljanih in o Atlantidi ter o podobnih zgodbah. To še ne pomeni, da tega ni bilo. Želim le razložiti zgodbo začetkov Magije kot samostojnega dogajanja.

Ljudje so pričeli z nabiranjem želišč, ki so jih nato uporabljali za zdravljenje lastnih zdravstvenih težav in težav plemena, v katerem so živeli. Obenem so ugotovili, da obstaja nekaj nevidnega, kar jim pomaga pri zdravljenju. Opazili so, da se določene zadeve odvijajo po pričakovanjih, če pred tem naredijo določene geste (tudi v sedanjih časih ima vsak svoje “vraževerje”; določeni športniki pred tekmo izvedejo določene geste, ki jim prinašajo srečo. Še sami ne vedo zakaj to deluje, pa še vedno to počnejo). Vzporedno s tem so ljudje pričeli uporabljati nekatera zelišča tudi kot sredstvo za doseganje višjega nivoja zavesti (v dandanašnjem času vsi poznamo “moderno zelišče” marihuano). Tako se je sčasoma pričelo dogajati, da so posebej nadarjeni ljudje, ki so z občutkom znali kombinirati zelišča, zdravljenje, poznavanje človeškega telesa in notranjih organov, doseganja višjega nivoja zavesti, razlaganje razodetij višjega nivoja zavesti v normalnem stanju in podobno pričeli pridobivati status “posebnih” ljudi, ki so jih praljudje častili kot kanal med njimi in Bogovi. Tako so nastali prvi zametki ljudi, ki jih dandanes poimenujemo z več imeni, eno izmed teh je vrač.

Takoimenovani “posebni” ljudje so spoznali, da imajo energije, ki jih začutijo, mnogo večji pomen, kot so na začetku mislili. S pomočjo svoji sposobnosti, izkušenj in nadnaravnih bitij, s katerimi so imeli kontakte, so pričeli te energije obračati sebi v prid (v pradavnini, v pračasu, so bili ljudje v velikem sozvočju z naravo, kar jim je omogočalo, da so se naučili komunicirati tudi z bitji v drugih dimenzijah).

Tako se je pričela razvijati Magija.

Ker pa so ljudje, ki so se z Magijo ukvarjali za pomoč sebi in ljudem, ki so jih obkrožali, imeli svoje trenutke šibkosti, se je poleg magije, ki pomaga – BELE MAGIJE, pričel razvoj magije, ki škodi – ČRNE MAGIJE.

Dokaz za to so poslikave in predmete, ki jih arheologi zelo pogosto najdejo. Le te potrjujejo domneve, da se je že pračlovek ukvarjal z magijo. Poslikave predstavljajo razne magične rituale in pripomočke, s katerimi so povečevali učinkovitost magije.