Afroditin oltar

By | 15. 9. 2012

Afrodita je grška boginja ljubezni, strasti ter lepote. Simbolizira tudi močno povezavo med dvema, ki se imata rada.

Če želite častiti Afrodito, lahko v okviru svojega doma postavite oltar.

Zakaj oltar? Kaj to pomeni?

Oltar je sveti prostor, kjer se lahko posameznik poistoveti z energijo božanstva, ki se ga časti. Če pogledamo skozi očala prakse … posameznik se s svojo frekvenco ob Afroditinem oltarju dvigne na vibracijo čiste ljubezni in povezovanja med partnerjema.

Seveda se oltar uporablja tudi za delanje urokov in magičnih ritualov.

Za pripravo Afroditinega oltarja potrebujete:

  • prostor namenjen oltarju
  • posodico z vodo ali školke ali rečni kamen
  • rdeč prt, še najraje iz svile ali satena
  • kipec Afrodite ali njeno sliko
  • roza vazo
  • dve rdeči sveči
  • dva podstavka za sveči
  • kadilo
  • podstavek za kadilo
  • rdeča vazica

Afroditin oltar – postopek

Površino namenjeno oltarju prekrijte s prtom rdeče barve. Prt mora prekrivat celotno površino police ali mize namenjene Afroditinemu oltarju.

Na sredino pogrnjene mize postavite kipec ali sliko Afrodite v okvirju. Pomembno je, da če boste uporabili sliko namesto kipca, mora ta biti postavljena pokončno. To lahko naredite tako, da nalepite sliko Afrodite na kartonček ali pa sliko postavite v okvir (to je po mojem prepričanju še najboljše). Uporabite lahko kak star okvir ali pa si kupite poceni kakšnega novega.

Nato postavite pred sliko Afrodite dve sveči rdeče barve. Sveče naj bodo v stekleni posodici ali stojalu z namenom, da vroč vosek ne pade na prt, s katerim ste prekrili površino.

Nato postavite podstavek za kadilo in kadilo na desno stran vašega oltarja, torej desno od kipa ali slike Afrodite.

Nato v manjši kozarec ali posodico nalijte vodo in jo postavite na levo stran oltarja, torej levo od slike Afrodite. Namesto vode lahko uporabite školjke ali rečne kamne.

Nato rdečo vazico ali posodico postavite za kipec ali sliko Afrodite in vanjo do polovice natočite z vodo in dajte noter sveže vrtnice. Katere barve vrtnic? Tisto, ki je vam všeč.

Izdelava Afroditinega oltarja je tako končana.

Če želite, lahko oltar na koncu še posvetite in sicer tako, da se vsedete predenj in v tišini pomislite na Afrodito ter medtem prižgete sveči in kadilo. Afrodito prosite, da vam stoji ob strani ter vam pomaga pri urokih, pri ritualih in pri ostalih stvareh, zaradi katerih ste pravzaprav naredili “svetišče” posvečeno Afroditi.

Seveda lahko na oltar postavite tudi sliko vašega ljubljenega ali kakšen njegov osebni predmet. Saj veste … za povezavo.

Želim vam prijetno počutje in uživanje ob postavljanju Afroditinega oltarja.

Kaj o Afroditi pravi Wikipedija

“Afrodita je v grški mitologiji boginja ljubezni, lepote, spolnega poželenja in zaščitnica zaljubljencev. Velja za najlepšo boginjo. V rimski mitologiji ji ustreza Venera v egipčanski pa Hathor. Ima pridevek »rojena v morski peni«.” 

Več si lahko o Afroditi na Wikipediji preberete tukaj

Afroditin oltar je zagotovo eden tistih oltarjev, ki ga je dobro imeti narejenega tudi če ne mislite delati urokov. Na afroditin oltar lahko polagate predmete, ki so vam pomembni in za katere mislite, da potrebujete nek “ekstra poriv”, da bi se lahko zadeve premaknile ali težave odpravile ali želje izpolnile.